Make your own free website on Tripod.com

banner.JPG (13650 bytes)


Leichter Gepanzerter Kraftwagen (Sd.kfz 250) (later) Leichter schutzenpanzerwagen (Sd.kfz 250)

In 1939 nadat er succes geboekd was met de Sd.kfz 251 werd een nieuwe SPW ontwikkeld die een half peleton kon dragen en zo de ontwikkeling van de Aufklärungseenheden verbeteren. Büssing-NAG werd belasd met de romp, en Demag, met het chassis. Het chassis was gebaseerd op de Zgkw 1t (Sd.kfz 10).  Er waren al snel enkele prototypes klaar, die een Maybach NL38 motor hadden. Door vertragingen werden de eerste voertuigen pas gebouwd in Juni 1941. In deze maand werden 39 voertuigen afgewerkt. Tussen Juni 1941 en Oktober 1943 werden slechts enkele veranderingen in het ontwerp aangebracht. Maar er bestonden twaalf officiële varianten. Na Oktober 1943 werd deze versie de Alte genoemd.,

De Sd.kfz 250 bestond uit een Demag D7 tractor chassis waarop een gepantserde romp werd geplaatst. Doordat het voertuig te zwaar werd en dit de capaciteiten van het voertuig belemmerden, korte Demag het chassis in en verwijderde het het voorste wiel en de torsion bar. De rupsband zorgde voor een deel van het sturen, maar voor het rijden op de weg waren de voorste wielen toch nodig.

Het grootste deel van deze subvariaten werden gebruikt door de Panzer Aufklärungs detachementen van de Panzer- en Panzergrenadier divisies.  De lichte verkenningscompanie bestonden bij de Panzer Divisies uit 28 Sd.kfz 250 en bij de Panzer Grenadier Divisies uit 18 stuks. De observatie en munitiedragers werden bij de Sturmgeschutz eenheden geplaatst.

Sd.kfz 250

 

Go back

 

Copyright Simon Vosters 1999-2000 ®