Make your own free website on Tripod.com

banner.JPG (13650 bytes)


Sd.kfz 251 ausf. A

De eerste Sd.kfz 251, the Ausf A woog 7.81 ton en was 5.8m lang. De gepantserde bovenbouw bestond uit twee stukken, aan elkaar gelasd achter het bestuurders compariment. De bovenbouw werd gewoon gelasd. De as vooraan werd versterkt en werd ondersteund door een dwarslopend elliptisch veersysteem. Stalen wielen met rubberen banden werden gebruikt en werden niet uitgerust met remmen. Het rupsgedeelte bestond uit 12 paar "geperforeerde" wielen met daar rond een rubberen wiel (6 per zijde). Elk wielpaar was verbonden met een transversaal torsion bar systeem.  De rupsband aandrijving bevond zich vooraan, en het idler wiel achteraan werd gebruikt om de rupsband te laten rond rollen. De rupsband zelf bestond uit verschillend schakels uit staal die doorboort waren om hem lichter te maken. Ze hadden een rij tanden aan de binnenkant en aan de buitenkant een harde rubberen bescherming en waren met elkaar verbonden. De romp was ballistisch van vorm en werd gebouwd uit platen met een dikte varieerend tussen 6 en 14.5mm. Het motor compartiment bestond uit twee deuren in de hoofdplaat, waardoor men gemakkelijk aan de motor kon. Vooraan waren er openingen gemaakt waardoor men gemakkelijk aan de schokdempers kon. De Ausf A had ventilatiedeuren aan de zijkant van het motor compartiment.  Het links deurtje kon geopend worden door de bestuurder vanuit het besturingcompartiment.

Het bemanningscompartiment bestond uit een open top, maar de bevelhebber en de bestuurder zaten onder een gepantserd dak. Toegang tot het bemanningscompartiment werd verleend door een grote deur achteraan het voertuig. Er liepen twee banken in de lengte van het voertuig. De bestuurder en de bevelhebber hadden een opening waardoor ze konden zien. In de romp zelf waren er rekken voor de geweren en het materiaal.  Er was een doek voorzien om de bemanning te beschermen tegen het slechte weersomstandigheden. Het voertuig werd voorzien van kracht door een 6-cylinder water gekoelde motor, die 4171 CC haalde. De motoren werden gemaakt door Maybach, Norddeutsche Motorenbau en Auto-Union. De opbrengst was 100 PK aan 2800 toeren per minuut. De motor was een "overhead camshaft type" met twee kleppen per cylinder.    De carburator had vier "floats" voor operaties in hellend gebied.  De gekoelde lucht voor de radiator werd via de zijdeurtjes naar buitengebracht. De knalpot bevond zich achter het linker voorwiel.

De torsiekoppeling van de motor liep door een buis naar de transmissie die zich achter de differential (voorwerp waarmee men de snelheid van twee assen kan regelen) bevond.  Het had 5 versnellinen, 4 vooruit en 1 achteruit en een soort extra versnellingsbak voor het regelen van de verhoudigen. Daardoor werd het aantal versnellingen verdubbeld naar 8 vooruit en 2 achteruit. De Sd.kfz 251 had een mechanische handrem en een hulpmotor voor de remmen in de  aandrijvingswielen. De luchtcompressor bevond zich naast de motor met de luchttanks onder het chassis.
Het stuur bevond zich in een omgekeerde hoek om plaats te besparen. Het was verbonden aan de stuurelementen door een tandwielsysteem.  In kleine hoeken bewogen enkel de voorwielen, bij een grote hoek werd het rupsgedeelte in actie gebracht. Het wiel werd uitgerust met een systeem waardoor men kon zien waar de wielen zich bevonden. De Sd.kfz 251 bereiktte snelheden van 50 kilometer per uur op de weg. Met de 35 gallon benzine tank kon de Sd.kfz 251, 300 kilometer afleggen. Het nogal uitgebreidde materiaal van de bemanning werd buiten het voertuig gedragen in twee opbergvakken.
Oorspronkelijk had de Sd.kfz 251 twee MG34, gemonteerd op onbeschermde bevestigingen vooraan en achteraan. De bevestigingen waren geschikt voor grond- als luchtdoelen. Maar het grote gebrek aan bescherming werd algauw duidelijk in de Poolse en Franse campagnes. Bijgevolg werd een schild ontworpen voor de MG34 vooraan.
 
 

Sd.kfz 251 ausf A

 

Een Ausf A van de 1ste Panzer Divisie die een rivier oversteekt tijdens Russische campagne in 1941. 
Het speciale schild ontbreekt bij dit voertuig. De Sd.kfz 251 had een waaddiepte van 60cm..

Go back

 

Copyright Simon Vosters 1999-2000